Beyaz Mermer

Beyaz Mermer

  • Tgtile
  • 19.06.2022
  • Blog
  • 1928

Mermer, doğru şekilde kullanılması ile beraber bulunduğu ortama farklı bir hava katmayı başarmaktadır. Buna bir de beyaz rengin beraberinde getirmiş olduğu ferahlık eklendiği zaman geçmişten günümüze kullanımı her geçen gün artarak devam ediyor. Modası geçmeyen bir renk olmasından dolayı da farklı yapılarda herhangi bir sorun olmadan kullanılabilmektedir. Her ne kadar söz konusu beyaz mermer olduğu zaman akla yalnızca klasik tarzdaki mermerlerin gelmesi ise aslında araştırmaların çok daha dar yapıldığının bir göstergesi. Çünkü başta Muğla Beyazı mermer olmak üzere farklı isimlerde ve modellerde beyaz mermerler oldukça uzun süredir insanların kullanımına sunulmuş durumda. Bu aşamada yapılacak olan tek şey var olan alternatifleri doğru şekilde değerlendirmek olmalıdır.

Beyaz Mermer Çeşitleri

Yapılarda tercihin beyaz mermerden yana olması sonucunda ilk olarak ortaya çıkan çeşitlerden biri Muğla Beyazı mermerler oluyor. Bu mermer, Muğla ve çevresinde çıkartılıyor. Çıkartılan bu mermer tamamen beyaz değildir. İçerisinde az bir miktarda olsa da gri dumansı şekiller yer alabilir. Gri damarların yoğun olarak görüldüğü seleksiyonlar bulunsa da bunlar tam beyazdan uzaklaştıkça fiyatları da düşmektedir. Ev içerisinde yer döşemelerinde duvarların kaplanması işleminde kullanılabileceği gibi Muğla beyazı mermerler dış cephe de oldukça başarılı sonuçların ortaya çıkmasını sağlamaktadır.

Tamamen düz beyaz şeklinde mermerler ile bulunulan alanın çok sade bir görünümde olacağını düşünenlerin son dönemlerdeki tercihleri arasında ise Kemalpaşa beyaz mermer ilk sıralarda kendine yer buluyor. Bu mermerin yüzey kısmında kendine ait gri desenlerinin olması, bulunulan mekana oldukça başarılı bir şekilde hareket katmaktadır. Kullanım alanı bakımından son derece geniş bir yelpazeye sahip olmasından dolayı yalnızca iç mekanlarda değil dış mekanlarda da etkileyici sonuçların ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Yalnızca ülkemizde değil dünyanın dört bir yanında da farklı yapılarda kullanılmak adına tercih edilen bu mermer, isteğe bağlı olarak farklı boyutlarda sorunsuzca şekillendirilebilmektedir. Ledger Panel Kemal Paşa Mermer ile ilgili sayfamızıdan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Burdur Beyaz Mermer

Homojen bir yapıya sahip olan Burdur beyaz mermer modelleri ise ilk olarak üretilmeye başlandığı zamanlardan günümüze kadar geçen süre içerisinde yüksek talebe sahip olmaya devam ediyor. Yüksek metraj döşeme taşı olarak birbirinden lüks projelerde sıklıkla kullanılmakta olan bu mermer konusunda en iyi seçimlerin yapılabilmesi adına mümkün olduğu kadar en uygun damar yapılı taşlar içerisinden istenilenlerin ön plana çıkartılması sağlanmalıdır. Bu aşamada alanda deneyimli isimler ile iletişime geçilmesi ise ciddi anlamda önem arz etmektedir. Mermerin kullanılacağı alana bağlı olarak en iyi sonuçların elde edilmesi adına yapılacak çalışmalar ile beraber ideal görüntüye sahip Burdur beyazı mermer kolaylıkla seçilebilecektir.

Birbirinden farklı beyaz mermer çeşitleri içerisinden doğru boyutlara sahip olan mermerler arasından yapılacak olan seçimler ile beraber bulunulan mekanda herhangi bir olumsuz durum söz konusu olmadan istenilen seçimler rahatlıkla yapılabilecektir.

Tg Tile olarak; mermer çeşitlerimiz;

Beyaz mermer ve taş çeşitlerimiz;