Bucak Mermer

Bucak Mermer

  • Tgtile
  • 5.09.2022
  • Blog
  • 3562

Burdur Bucak Mermer

Mermer, kalkerlerin krıstalleşmesi ile meydana gelmiş bileşimdir. Renk olarak; beyaz mermer, bej mermer, gri mermer renkleri en çok üretimi yapılanlardır. Bu renklerden sonra sarı, siyah, kırmızı, mavi tonları ve koyu renk mermerler de bulunmaktadır. Günümüzde hemen hemen tüm yapılarda mermerler kullanılmaktadırlar. Hem dayanıklı hemde estetik açıdan güzel olması mermerin başlıca tercih sebebidir.

Bucak'ta Mermer

Bucak'ta ilk mermer yataklarının bulunması 1980'li yılların başlarına tekabül etmektedir. İlerleyen yıllarda bu mermer rezervlerinin çıkarılmaya başlaması ile birlikte Bucak'ta bir çok mermer ocağı ve mermer fabrikası açılmaya başlamıştır. Türkiye'nin en büyük mermer ocaklarından bazıları Bucak'ta bulunmaktadır. Sadece Bucak'ta değil Bucak'ın çevresinde de son derece zengin mermer ocakları açılmış ve bu taşlar Bucak'taki mermer fabrikalarına getirilerek işlenmeye başlamıştır.

Bucak Mermer Ocakları

Bucak'ta mermer fabrikaları aynı zamanda kentin sanayileşmesi içinde olumlu katkılarda bulunmuştur. Mermer ocaklarının açılması ile beraber bu ocaklarda çalışan işçiler, ocakların ihtiyaçları, iş makinaları, çalışanların ve çıkartılan taşların taşınması işlemleri devamında bir çok sektörü geliştirmiştir. Mermer ocaklarında eskiden dinamit yöntemiyle taş çıkarım işlemi de yapılmaktaydı fakat günümüzde artık gelişmiş taş kesme makinaları yardımıyla mermerler blok olarak çıkarılmaktadır. Bucak'ta irili ufaklı 20'den fazla mermer ocağı bulunmaktadır. Bu ocaklarda çalışan işçi sayısı 300'den fazladır. Bucak mermer ocaklarında en çok traverten mermer, bej mermer başta olmak üzere çeşitli mermer çıkarımları yapılmaktadır. Bucak Burdur'un bir ilçesi olduğu için Bucak mermer fabrikaları; aynı zamanda Burdur Mermer Fabrikaları olarak da geçmektedir. Türkiye'de ve dünyada Burdur Mermer Fabrikası olarak nitelendirilen fabrikaların büyük bölümü Bucak mermer fabrikasıdır esasında.

bucak mermer ocağı

Bucak Mermer Fabrikaları

Mermer ocaklarından çıkartılan blok halindeki mermerler işlenmek üzere mermer fabrikalana getirilmektedir. Burada mermerin türüne göre işlemlerden geçen blok mermerler artık kullanılmak üzere eşit boylarda kesilmiş, türüne göre eskitilmiş, parlatılmış, cilalanmış olarak kullanıma hazır hale getirilmiş olmaktadır. Paketlenen bu mermerler yurt dışına ihraç edilmekte ya da iç pazarda kullanılmak üzere satışa çıkarılmaktadır. Bucak'ta 50'den fazla mermer fabrikası bulunmaktadır. Bu mermer fabrikalarının ihtiyacını karşılamak üzere 10'un üzerinde mermer makinası imalatı yapan firma mevcuttur.

Bucak Mermer Fabrikaları İş İlanları

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Bucak'ta 20'den fazla mermer ocağı ve 50'den fazla mermer fabrikası bulunmaktadır. Bu fabrikalarda ortalama 2500 kişi çalışmaktadır. Böyle büyük bir istihdama sahip mermer fabrikalarında sık sık iş ilanı yayınlanmaktadır. Bucak mermer fabrikaları iş ilanlarını bazen belediyenin hoparlöründen, bazen yerel haber kaynaklarından duyurulmaktadır. Bucak'ın en büyük mermer fabrikalarından birisi olan TGtile Mermer olarak bizde bazen iş ilanı yayınlamaktayız. Eğer Bucak mermer fabrikamızda çalışmak isterseniz  iletişim bölümünden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bucak Mermer Çeşitleri

Türk Carrara Beyaz Mermer

Traverten Mermer

Luna Star Bej Mermer

Luna Delüks (Deluxe) Mermer

Burdur Bej Mermer

Türk Carrara Mavi Mermer

 

bucak mermer traverten bucak mermer luna deluxe
bucak mermer carrara beyaz bucak mermer burdur bej