Traverten Mermer

Traverten Mermer

  • Tgtile
  • 17.05.2022
  • Blogs
  • 2763

Her geçen gün iç ve dış mekanlarda mermer kullanımın artış göstermesi ile beraber artık bilindik tarzdaki ürünler yerlerini çok daha modern ve sağlam yapıdaki ürünlere bırakmaya başladı. Bu ürünler incelendiği zaman da görülebileceği üzere artık tahmin edilenden çok daha fazla sayıda, modelde, renkte ve özellikte mermerler ortaya çıkmış durumda. Böylelikle insanlar kullanacakları alana bağlı olarak tam olarak tarzlarını en iyi şekilde yansıtacağını düşündükleri modeller içerisinden seçimlerini sorunsuzca yapabiliyorlar. Patlatma taşlarında traverten olan cinsleri bulunmaktadır. Bunlara serbest boy traverten mermer ismi verilmektedir. Ledger panel traverten mermerlerin de bir kaç renk farklı versiyonları bulunmaktadır. Ledger panel gümüş traverten mermer bu çeşitlerden bir tanesidir. Traverten çeşitleri de bu aşamada ön plana çıkmayı başarıyor. Hali hazırda travertenler söz konusu olduğu zaman insanların akıllarına gelen ilk şey doğa harikası olan görüntüler olsa da şimdilerde traverten mermerler de ön plana çıkmaya başladı.

Traverten Mermer Nedir?

Travertenler genel olarak iç mimarinin önemli bir parçası haline gelmiş durumda bulunan bir mermer taş çeşididir. Taş çeşitleri arasında yer almakta olan traverten, oldukça sıcak olan yer altı sularının içerisinde çözünmüş halde yer alan kalsiyum karbonatın yeryüzüne çökelmesi ile ortaya çıkmaktadır. En güzel örneklerinin Pamukkale’de görülebildiği bu taşlar, düşünülenin aksine yalnızca beyaz renkte değildir. Sarı traverten, kahverengi traverten, krem traverten ve kırmızı traverten gibi birbirinden farklı renk ve desenlere sahip olan travertenler bulunmaktadır. Böylelikle insanlar bulundukları alana en iyi şekilde uygun olacağını düşündükleri renk ve desenlere sahip olan traverten çeşitleri arasından seçimlerini diledikleri gibi yapabilirler. Kimi insanlar traverten çeşitleri konusunda araştırma yaparken ilk olarak karşılarına çıkan şey, bu tarzdaki mermerlerin yalnızca zeminler için uygun olacağı. Gerçekte ise traverten mermer konusunda farklı renk ve desenlerin ortaya çıkması ile beraber artık duvar kaplaması olarak da yine traverten mermerler arasından seçimlerin yapılması mümkün hale gelmektedir. İşlenmesi kolay yumuşak bir yapıya sahip olmasından dolayı kimi yapıların lavabolarında ve traverten mermer bloklardan tasarlanmış şekilde yapıların gövdelerinde de kendine yer bulmaktadır. Yapılacak olan doğru araştırmalar sonucunda yapılacak olan seçim ile beraber traverten mermerler bulundukları alana çok farklı bir güzellik ve enerji katacaktır.

Traverten Mermer Fiyatları

Gerçekleştirilecek olan traverten fiyatları incelemeleri ile de görülebileceği üzere fiyatları etkileyen farklı başlıklar bulunmaktadır. Bunların başında ise hangi renk ve desende traverten mermer seçilmek istendiği gelmektedir. Kendi içinde farklı renk ve desenleri içerisinde barındıran traverten mermerler içerisinden seçimin yapılmasından sonra ise sıra en-boy ölçülerine ve mermer adet sayısına gelecektir. Traverten mermerin kullanılacağı alana bağlı olarak ölçülerin yanı sıra adet konusunda da farklılıklar ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla net olarak fiyat bilgisinin alınması adına mutlaka gerekli olan bilgilerin eksiksiz şekilde karşı tarafa verilmesi gerekir. Böylece traverten mermerin kullanılacağı alana göre daha net fiyatların elde edilmesi mümkün hale gelecektir. 2022 yılında metre kare traverten mermer fiyatları; rengi kalitesi, boyutuna bağlı olmakla beraber 15 dolar ile 50 dolar arasında fiyatları değişmektedir. Daha sonrasında seçilecek olan traverten mermerler istenilen yerlerde herhangi bir sorun olmadan kullanılabilecek ve yapının havasını değiştirmeyi başaracaktır.

Firmamızın traverten mermer çeşitleri şöyledir;

Detaylı bilgi, sipariş ve görüşleriniz için bizimle iletişim sayfasındaki iletişim bilgilerimizden iletişim kurabilirsiniz.